Πως ορίζω συνδιδασκαλίες ομάδων τμημάτων;
Μερικές φορές χρειάζεται να συνδυάσουμε διδασκαλίες μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών. Για παράδειγμα έχουμε ένα τμήμα που οι μαθητές για τα Μαθηματικά χωρίζονται σε 2 ομάδες (Μ1/Μ2) και για τα Ισπανικά σε 3 ομάδες (S1/S2/S3) και η διδακτική ύλη είναι η ίδια σε όλες τις ομάδες. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αποφασίσετε να τοποθετήσετε μερικούς μαθητές από την ομάδα M1 στην ομάδα S1, μερικούς μαθητές από την ομάδα Μ2 στην ομάδα S3 και τους υπόλοιπους μαθητές από την ομάδα Μ1 και την ομάδα Μ2 στην ομάδα S2. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρευόμαστε ότι μαθητές από την ομάδα Μ1 και την ομάδα S3 δεν θα έχουν ποτέ ταυτόχρονα μάθημα (παρόμοια με την ομάδα Μ2 και την ομάδα S1).
Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να βάλει τις κάρτες αυτών των ομάδων στην ίδια θέση επειδή προέρχονται από διαφορετικές κατηγορίες. Πως λύνουμε αυτό το πρόβλημα;
Βασικά υπάρχουν 2 επιλογές:
1η Επιλογή – δημιουργήστε έναν συνδυασμό των δύο κατηγοριών
Αντί για δύο κατηγορίες M1/M2 και S1/S2/S3 θα δημιουργήσουμε μια συνδυαστική κατηγορία: M1S1/M1S2/M2S2/M2S3. Με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα MxSy υπάρχει ένας συνδυασμός μαθητών από την ομάδα Mx και την ομάδα Sy. Παρακαλούμε δείτε την παρακάτω εικόνα.
Μετά θα ορίσουμε τις διδασκαλίες για την ομάδα M1 ως ένα συνδυασμό των ομάδων M1S1 και M1S2 (με χρήση της λειτουργίας Σύνδεση). Παρομοίως θα ορίσουμε τις διδασκαλίες για την ομάδα Μ2 ως ένα συνδυασμό των ομάδων M2S2 και M2S3 και την ομάδα S2 θα την ορίσουμε ως ένα συνδυασμό των ομάδων M1S2 και M2S2. Η ομάδα S1 είναι η ομάδα M1S1 και η ομάδα S3 είναι η ομάδα M2S3. Με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα μας αφήνει να υλοποιείται διδασκαλία της ομάδας S1 και της ομάδας M2 ταυτόχρονα. Αντίστοιχα και της ομάδας S3 και της ομάδας M1.
2η Επιλογή – χρησιμοποιήστε τα σεμινάρια
Αυτή η επιλογή είναι λίγο πιο περίπλοκη και αναγκαία για να εισάγετε μαθητές στο πρόγραμμα αλλά έχει πλεονέκτημα ότι μπορούμε να λύσουμε ακόμα πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Δείτε: Τι είναι τα σεμινάρια;